Intense kursdager

De siste dagene har Quiltegården vært mitt andre hjem. Startet torsdag kveld med minikurs i "Flying geese i sirkel". Har jo sett denne blokken mange steder, men tenkt at det var helt umulig å sy noe slikt. Og det var det også - i begynnelsen. Men plutselig knekte alle kursdeltakerne "gåsekoden" og sydde i vei til den store gullmedalje. Veldig moro. Håper bare jeg får tid til å lage noen flere blokker mens teknikken enda sitter i fingrene. Takk til Laila som var flink og entusiastisk lærer.


Kursmodellen som viser hvordan en ferdig "Flying geese i sirkel" skal se ut.

I løpet av kvelden klarte jeg å sy en halv sirkel og i ettertid har jeg ferdigstilt nesten en halv til. Så da har jeg straks en hel sirkel og kan begynne å sette sammen blokka (noen timers arbeid på ei slik blokk, ja)

 

 

Fredag - søndag var det duket for et intens veskekurs hvor Bente Malms veskemønster "Idas veske" stod på programmet. Ikke mye tid til pauser om vi skulle komme i mål i løpet av helga, men det var virkelig en morsom veske å sy. Mange artige teknikker som også kan brukes på andre prosjekter. Og veska har en kjempefin størrelse og form, så den tror jeg nok jeg kommer til å bruke mye. For å hindre kopiering av mønsteret var flere av teknikken bare beskrevet med "som vist på kurset", og selv om jeg prøvde å ta notater har jeg en følelse av at jeg må sy enda en slik veske raskt for å huske dette. Heldigvis har jeg den filosofi at man alltid må ha flere syplaner enn man klarer å gjennomføre :-) 

6 kommentarer

Hanne-Kristine

14.09.2010 kl.08:01

Så flotte arbeider :)

Har mønsteret til gåsemorteppe, men det står meget godt i hylla... det var noe med å ha planene klare? Og vesken din var riktig lekker, skjønne at du kan ha flere av denne :)

klem hk

Sølvi

14.09.2010 kl.08:26

Du får si fra om du har lyst å sy en til og ikke har bruk for den selv.

farmoringrid

14.09.2010 kl.22:15

Vesken var stilig. Kunne godt tenkt meg den jeg og :) Det andre ! Jeg sier bare - for en tolmodihet!!

Berit

15.09.2010 kl.16:59

Vesken din ble flott, Bodil. Men så ble det mange timers arbeide også. Var inmponert av Bente Malm's teknikker og detaljer.

Kristin

15.09.2010 kl.17:51

Så fin den vesken ble! Lekker fargekombinasjon også. Gjessene ser helt origami-iske ut. Jeg får assosiasjoner til slike sorbits-papir-lenker som vi laget i gamle dager.

Laila Skauge

19.09.2010 kl.19:58

Veska di ble knallfin! Hadde sååå lyst til å delta på kurset, men hadde ikke mulighet denne gangen. Håper anledningen byr seg igjen :o)

Gåsemor-blokka di er jo nesten komplett! Den ser kjempeflott ut hittil :o) Arti å være lærer når elevene er så koslige :o)

Skriv en ny kommentar

hits