Kurs i håndsøm

I helga hadde Trondheim Quiltelag lagt opp en en skikkelig kurshelg med mange forskjellige tilbud som medlemmene kunne være med på. Dessverre var det ikke så mange som kastet seg på opplegget, så mange av kursene ble avlyst. Men noen ble gjennomført og jeg fikk med meg et spennende håndsømkurs fra Wenche på Northern Quilts.

Vi lærte håndsøm "- på amerikansk" hvor man syr for hånd uten hjelp av pappmaler. I følge kursleder Wenche skal dette være veldig arbeidsbesparende, men akkurat det merket jeg ikke helt på kurset :-). Det må nok mere trening til før denne teknikken sitter, men jeg har tro på at dette er en veldig grei måte å sy på når jeg bare får kontroll på håndstilling og hvor jeg skal gjøre av de fingrene som ikke er i bruk. Artig kurs, og Wenche er en flink lærer. 

Jeg rakk å sy en sekskantblokk + begynne på en stjerneblokk. Skal sy den ferdig i løpet av kvelden, før teknikken går helt i glemmeboka. 


Mange butikker var tilstede og det er alltid en kunst å gå forbi. Jeg klarte å unngå å øke stofflageret, men kom istedenfor hjem med diverse veldig nødvendig utstyr: en roterende skjæreplate, en ny saks (og DET trengte jeg) og en ny nål-i-treder. Så da er det ingen unnskyldning for å fortsette på prosjekt "reduksjon av stofflager"
 

Én kommentar

Hege

24.10.2011 kl.22:47

Så spennende med ny teknikk..:) Kjempe flotte arbeid med nydelige stitcheryer..:))

Skriv en ny kommentar

hits