Gammelt quilt blir som nytt

Etterhvert som årene går med symaskin og quilting blir man jo (heldigvis) flinkere til enkelte ting. Jeg har egentlig som prinsipp at gammelt håndarbeid ikke skal gjøres på nytt, selv om man tenker at "dette kunne jeg gjort bedre nå". Hvert produkt skal få representere det kompetansenivået man hadde da det ble laget :-).

Men, ingen regel uten unntak. Dette veggteppet henger jeg opp på kjøkkenet hver 1. desember og det gir virkelig julestemning. Desverre hadde min manglende kompetanse på frihåndsquilting da teppet ble laget ført til mange løkker på baksiden (kjent?), og etterhvert begynte quiltingen å rakne. Så dersom vi skulle ha glede av teppet framover var det bare å gå i gang. Den gamle quiltingen er sprettet opp, teppet ble quiltet på nytt og lukkekanten sydd på en gang til. 

Så nå henger teppet på kjøkkenet igjen, og skaper julestemning i huset :-)Ellers blir det ikke så mye sying for tida. Håndquilter videre på My Garden, men det er enda en stund til det er ferdig. Restene har jeg derimot tatt fatt på og her er en toalettmappe som jeg har sydd av restene fra My Garden. Har begynt å følge et spennende nettsted som heter The Free Motion Quilting Project.  Der kommer det nesten daglig små videosnutter og forklaring på quiltemønster for frihåndsquilting. På toalettmappen har jeg prøvd meg på et av mønstrene derfra. Til slutt kommer et bilde av alt det fine som har vært i julekalenderen min de første 11 dagene av desember :-)
4 kommentarer

Biija

11.12.2011 kl.18:32

Det var et virkelig flott teppe! Du er dyktig :)

Ha en fin søndagskveld!

11.12.2011 kl.19:18

Heisann, fine produkter du lager ! Quilting er altoppslukende i perioder og kjempegøy. Ser vi har mye til felles :) ha en fin kveld!!

Grethe

15.12.2011 kl.13:05

Så smart å sy litt av restene. Flott toalett-mappe.

Kjersti M

15.12.2011 kl.20:29

Var vel ok å ta opp siden det skal pryde veggen i mange juler framover.

Synes det er litt gøy å ta frem gamle ting man har sydd. Da ser man jo faktisk at man forbedrer endel.

Skriv en ny kommentar

hits