Festsokker

Jeg har lenge hatt denne boka med sokkeoppskrifter liggende og har hatt lyst til å prøve meg på å strikke sokker med denne type mønster. Jeg er ikke så bevandret i denne type mønsterstrikk, og når oppskriftene var på engelsk i tillegg så har det blitt en liten dørstokkmil på dette. Engelskopplæringen i strikketermiologi var heller fraværende i min skolegang :-)


Men i påska bestemte jeg meg for å prøve, og her er det første sokkeparet ferdig. Det var mye "plunder og heft" før jeg fikk dette til, og jeg strikket nesten en hel sokk før mønsteret satt og jeg kunne strikke uten å se på oppskriften hele tiden. Youtube anbefales som kilde til å forstå engelske strikkeutrykk, med litt søking fant jeg det meste der. 
Ikke så enkelt å ta bilde av sin egen hæl, men her prøver jeg å vise at mønsteret hadde en fin spiss ned på hælen som ble veldig dekorativ


Og selvfølgelig ga det mersmak, så nå er jeg i gang med et annet sokkemønster fra den samme boka. Her har jeg faktisk klart å komme inn i mønsteret etter bare et par centimeter med strikking, så med dette sokkeparet kan det kanskje være mulig å kombinere strikking og TV-titting. Vi får se...
3 kommentarer

Timotei

08.04.2013 kl.08:10

Nydelige og forseggjorte sokker!

Grethe

08.04.2013 kl.17:33

Du er flink til å strike, vakkert mønster og flott blå farge på sokkene. :-) Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min!

Farmors

30.04.2013 kl.18:39

Å, så lekre sokker! Jeg har veldig sansen for sokker som det er noe ved! Og takk for hyggelig kommentar hos meg!

Skriv en ny kommentar

hits