En sommer er over

Fortsatt er det sommertemperatur her i Trøndelag, og jeg satser på at vi skal kose oss med en fin august og en flott høst. Men likevel er det slik at når skolen starter så er ferien over og alle i huset kommer inn i hverdagsvanene igjen. I morgen starter yngstemann på videregående skole og den eldste skal starte på studenttilværelsen. Så for den unge generasjon er det store endringer, mens det for oss gamle mer går i den samme tralten :-) 

En koselig høstforberedelse er å rydde på syrommet og gjøre klart til koselige ettermiddager og kvelder der. I løpet av sommeren har syrommet bært mer preg av lagerrom, men nå har jeg fått ryddet og skaffet meg et overblikk over hva som ligger der av små og store prosjekter. Noen bare på tenkestadiet, og andre påbegynt, men langt fra ferdig. Så nå er det bare å velge og vrake framover :-)

I sommer har det ikke vært så stor aktivitet på håndarbeidsfronten, men litt småtteri har det vært. 

Farmors stuevegg er blitt mye større. Lappene har vært med på fly t/r USA og det ble tid til litt håndsøm både på reise og på kveldene på hotellet. Er omtrent halvveis i monteringen av toppen nå. Etterhvert som teppet vokser blir det vanskeligere og vanskeligere å håndtere det, så akkurat nå er jeg litt lei. Blir nok en pause på dette teppet før jeg tar det fram igjen. 


Ellers har jeg strikket noen par sokker og noen kopptuer, men de er det ikke tatt bilde av. Akkurat nå er det en jentejakke som jeg har på pinnene. Strikker i Duo fra Sandnes. Har ikke prøvd det garnet før, men det er veldig godt å strikke av. Håper kombinasjonen bomull og ull vil fungere godt på denne jakken. Som dere ser har jeg valgt en litt mer rosa variant enn den som er på bildet på mønsteret. Ryddesjauen gjorde at jeg fant en bunke med nydelige grå japanske stoffer som jeg kjøpet fra Northern quilts i vår. Jeg har startet å lage Log Cabin blokker med disse stoffene. Har ganske brede stoffbiter, så det blir litt annerledes enn tradisjonell Log Cabin. Har ikke helt bestemt meg for hva dette skal bli enda, enten en duk eller en pute. 

 Og til slutt må det jo også innrømmes at litt stoff og quilteutstyr hoppet opp i kofferten på USA-turen. Har planer for noe av dette, men resten bare skal ligge der til inspirasjonen dukker opp. Man må jo alltid ha litt stoff ekstra liggende, ikke sant?

Ønsker alle en riktig fin syuke!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits