Julesyssel

Jeg hadde planlagt å få tid til litt håndarbeid i juledagene, men så mye har det ikke blitt. I stedet har jeg brukt to dager på å rydde på syrommet og det trengtes! Jeg har til og med gått til det skritt å kaste noe gammelt stoff og noen mislykkede halvferdige prosjekter. Så nå er alt klappet og klart for mange timer på syrommet i 2014. 

Men litt håndarbeid har det blitt. Jeg fikk denne fine boken til jul. Her er det mange flotte sokkemønster og selv om jeg kanskje syns forklaringene og språket i boka er litt omstendelig så har jeg kastet meg i gang med ett par herresokker; Shepards sokker. Et fint mønster med mest rett og vrang, men med to fletter som strekker seg over hele sokken. Jeg har heller ikke laget hæl med slik kile før, så det var artig å prøve seg på det. Det blir nok flere sokker fra denne boka etterhvert.  Min datter flyttet på hybel i høst, og da vi var på hybelshopping på IKEA var hun tydelig på at hun ikke ønsket seg en slik plastdings for å oppbevare plastposer. -Nei, det må bli en slik som du syr, sa hun. Så da kunne jeg jo selvfølgelig ikke si nei til det. Det har ikke blitt tid i høst, men med syromryddinga dukket disse fine blå restene opp og da passet det godt å lage både plastposeholder og matchende grytekluter. Kjekt når de unge ønsker seg noe hjemmesydd :-)Jeg er av de som har både jul og bursdag på samme tid, også er jeg så heldig å ha en søster som deler min interesse for sying og quilting. Fra henne fikk jeg disse flotte stoffene i bursdagsgave, sammen med ei artig bok med syoppskrifter "the old fashion way". Både stoff og bok kommer fra Victoria&Albert museum i London. 

 Ønsker dere alle ei fortsatt god jul - og godt nytt år når den tid kommer. 

Ingen kommentarer

Laila Skauge

30.12.2013 kl.01:08

Alltid koselig når ungdommene liker det vi lager :-) og den poseholderen du har laget er definitivt finere enn IKEA sin:-) Gleder meg til å se hva du kommer til å kose deg med i det nye året, og håper du får kosa deg med både strikketøy og søm:-)

Skriv en ny kommentar

hits