Etter tre år er "Farmors stuevegg" klar til montering

I de siste har jeg stått på for å få ferdig alle heksagonene til teppet "Farmors stuevegg" av Trine Bakke. Litt forsking på bloggen viser at jeg startet på de første pappmalene sommeren 2011, så da har det tatt tre år å få hele teppet ferdig. Pappmaler og stoff har vært med på mange forskjellige helgeturer og ferier i løpet av disse årene. Innimellom har arbeidet ligget i UFO-boksen, men så har jeg kommet i gang igjen. Så nå gjelder det bare å ta montering og quilting mens jeg fortsatt er i gang. Syns det er litt tungt å holde på med store quiltearbeider sommerstid, så planen er å ta det etter sommerferien.

Siw på Quiltegården hjalp meg å finne stoff til rammene og jeg valgte å følge malen fra Trine Bakke med storblomstrete stoff i den ytterste rammene. Ikke noe jeg hadde kommet på selv, men jeg syns det ble veldig flott. Gleder meg til å få teppet helt ferdig. 

Som vanlig etter store syarbeid må jeg avreagere med noe som går raskere. I løpet av uka har derfor to sminkepunger etter mønster av Pattydoo.de sett dagens lys. Ser rundt i bloggverden at mange lager disse for tiden. Jeg syns mønsteret er fint, også er de raske og enkle å sy. Det blir nok noen flere av disse etterhvert. Disse to er allerede på vei sammen med min datter til Dublin for å være gaver til kjente der. Håper de faller i smak. 

 På Quiltegården har de veldig mye fint stoff, og jeg klarte ikke å unngå at noe mer stoff enn det som skulle brukes til Farmors stuevegg havnet i handleposen. Falt helt for en pakke med tre nydelige grønn/grå stoffer. Hadde ikke noen plan, men i løpet av helga har denne store toalettmappen blitt til. Inspirasjon hentet jeg fra en symappe i boka Some kind of wonderful av Anni Downs, men det ble gjort en del tilpasninger underveis. Toalettmappe er planlagt som en gave, men jeg likte form og størrelse så godt at det kan hende jeg lager noe lignende til meg selv også. Har vel fortsatt noe stoff i lageret som kan brukes :-)
Originalen fra Anni Downs

 

Én kommentar

Grethe

15.06.2014 kl.20:23

Så kjempeflott, Bodil, gratulerer med toppen til en super quilt :-)

Spennende med de fine toalettveskene også, nå skal jeg sjekke linken til Pattydoo. Morsomt med flying geese på Annis mønster! Lykke til med monteringen av quilten.

Gørill

22.06.2014 kl.21:02

Fantastisk teppe! Jeg er stadig imponert over at du ikke går lei av å sy. Jeg er avhengig av litt variasjon;) Ha en strålende og produktiv sommer! Joda, jeg har da noen ting på gang. Får se til høsten om det blir noen ferdigstilte prosjekter : GOD SOMMER!

Skriv en ny kommentar

hits